Viikonloppuna tehty oma unohduksissa ollut lempparini; Chili con carne osoittautui ihan todelliseksi hitiksi. Peppi söi sitä vajaa kaksi lautasellista ja tuosta määrästä puolet itse lusikoiden.
Tein ruoan helpolla reseptillä, mennen sieltä mistä aita on matalin. En ole kovinkaan suuri hifistelijä keittiössä.
Chili con carne
ainekset
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 keltasipuli
400 g broilerin jauhelihaa (sitä mitä nyt pakkasesta löytyy)
1 tölkki tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi, laita ne hautumaan kattilaan, jonka pohjalla on tilkka vettä. Kuulota sipulit öljyssä. Ruskista paistinpannulla tms ( itse ruskistan suoraan kattilassa) jauheliha. Kun liha on ruskistunut kaada GoGreenin purkin sisältö ja tomaattimurska sekaan ja lisää pehmentyneet paprikat. Anna hautua kannen alla hiljaa kiehuen noin 20 minuttia tai enemmän. Purista lopuksi valkosipulin kynnet mukaan. Anna jäähtyä
Lisukkeena meillä oli Myllyn Paras Riisi+Ohraa
Tuolla reseptillä tulee iso satsi, illalla syötiin samaa, lisukkeeksi vaihdettiin spagetti. Helppoa, maukasta ja halpaa. Lisäksi menee oivasti kasvisversiona, jolloin lihan voi jättää kokonaan korvaamatta tai korvata esimerkiksi soijarouheella tai härkäpapurouheella.
Nam! Jopa mieheni, joka on syvästi paprikan vihaaja, tykkäsi tästä paljon.
Mitäs teillä syödään?
Hyvältä kuullostaa ja näyttää myös maistuvan =))
VastaaPoista