torstai 17. syyskuuta 2015

Seuraa neurologiset kuulumiset

Tänään oli toinen neurologin ja fysioterapeutin kontrolli. Saavuimme neuron osastolle sumutorven huutaessa kuljetusyksikössään. Peppi oli hetkeä aiemmin herännyt kaatuneen rullakon paukkeeseen kesken makoisten unien ja se pisti kiukuttamaan niin maan penteleesti.

Peppi kuitenkin rauhoittui nopeasti kun sai ihmetellä neuron seinillä olevia kuvakortteja sylissäni. Pian pääsimme lääkärin ja fyssarin vastaanotolle. Fysioterapeutti leikitti ja tutki Peppiä ja lääkäri kyseli erinäisiä asioita.

Pepin pää pysyy hienosti ylhäällä, ihan kohta puoliin käännytään,  nyt tartutaan leluihin ja seurustellaan hymyssä suin. Pepillä on tällä hetkellä kehitys ikäistänsä hiukan edellä. Vasen puoli ei enään ole passiivisempi, Peppi jopa tarttuu enemmän vasemmalla kädellään tavaroihin. Tällä hetkellä siis kaikki on kunnossa. Seuraava kontrolli on puolen vuoden iässä eli vajaan kolmen kuukauden päästä. Ensi kuun lopulla on toinen kuulotutkimus. Kontrolleja jatkuu varmaan vielä pitkään, onhan aivoissa kuitenkin muutosta tapahtunut aikoinaan ja sitä on hyvä seurata. Vain kehityksen myötä voidaan nähdä onko jotain kuntoutettavaa/hoidettavaa jäänyt.Tällä hetkellä Peppi kuolaa paljon ja sitterissä ei viihdytä. Sitä halutaan olla pystyasennossa tai puoli-istuvassa asennossa sylissä. Pitää nähdä maailmaa paremmin kuin sitteristä tai leikkimatolta käsin.  Nyrkkejä syödään vimmatusti ja alaleuan ikenistä pilkottaa kaksi pientä nököä.

Saa nähdä, koska hampaat puhkeavat, veikkaan aika pian sillä kovasti ne kutittavat. Kuolalaput ovat nyt käytössä, muutoin on vaatteet koko ajan kosteana kuolasta.Yöunille tyttö meni särkylääkkeen voimalla, sillä kovin itkuista puuhaa oli nyrkin hinkkaaminen suuhun. Toivottavasti neiti aurinkoinen saa nukutuksi, jotta jaksaa huomenna taas tutkia ihmeellistä maailmaa.

5 kommenttia:

 1. Ihana aurinkoinen tyttö ☺ Ilmeisesti kuulo ei ole vaurioitunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppi on todella aurinkoinen tapaus :) Kuulo on reilu kuukausi sitten tarkistettu ensimmäisen kerran ja tuolloin ei ollut viitteitä kuulonalentumasta. Kuuloa seurataan myös tasaisesti, sillä aivokalvontulehduksen yleisin jälkiseuraus on kuulon alentuminen tai kuuroutuminen. Näyttää siis siltä, että se ei ole toteutunut Pepin kohdalla, ei ainakaan kovin pahasti. Kuulee kyllä pienimmät rasahdukset nukahtaessaan :)

   Poista
 2. Kiitos :) Peppi ei paljoa turhasta valittele, on kovin tyytyväinen pieni taimi. Kävin kurkkaamassa blogiasi, taidanpa laittaa sen lukulistoilleni .)

  VastaaPoista
 3. Oi miten hellunen vavveli <3 muiskis vaan <3 Ja hieno kuulla että kehitys on ollut noin upeaa! Etevä tyttö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellunen, voi että mulla on entisenä vaasalaisena ikävä tuota sanaa :D Täällä vaan kaikki on söpöä, hellunen on paljon ihanempi sana. Ja kiitos ihanasta kommentistasi :)

   Poista