torstai 4. elokuuta 2016

V niin kuin vuorotyö

Heinäkuu päättyi ja samoin kesälomakauden ajan olleet ma-pe päivävuorot. Kuvioihin astui kaksivuorotyö. Aamuvuorossa häärätään 8-16 ja iltavuorossa 12-20 välinen aika. Sunnuntaisinkin saadaan nauttia työnteosta, onneksi tilalla on arkivapaita.

Jännitin eilistä vuoroa, se oli ensimmäinen kerta kun Peppi olisi noin myöhään hoidossa. Minun pieni illantorkku olisi hoidossa vielä silloin kun uni alkaa painamaan pienen silmäluomia. Peppi on mennyt nukkumaan aiemmin viimeistään ilta seitsemän aikaan.

Saavuin päiväkodille 15 minuuttia yli ilta kahdeksan. Äkkiä tytöille hupparit niskaan ja ripeästi kohti bussipysäkkiä. Bussia saatiinkin odotella tovi, kotona olimme vasta yhdeksän maissa. Iltapalaa Peppi ei ollut ehtinyt syömään hoidossa, sillä hän oli silloin pienillä iltatorkuilla. Kotona hän jaksoi reippaasti syödä puuronsa ja kävi pikaisesti suihkussa. Kuivatessa pienet kädet hieroivat silmiä, väsy oli suuri. Pusujen ja halien saattelemana vein hänet pinnasänkyynsä, jonne nukahdettiin miltei heti.Yö meni ilman heräilyjä ja 12 tunnin päästä pinnasängystä pieni pullea käsi läpsi naamaani kukka, kukka-huutojen saattelemana.


Toivottavasti tämä hyvä alku jatkuu.

Oletko sinä vuorotöissä, kuinka teillä menee rytmit jos teet erilaisia vuoroja? Vaihtelevatko vuorosi aamusta/iltaan vain onko sinulla selkeä iltavuoroviikko/päivävuoroviikko ?


2 kommenttia:

  1. Mulla paluu vasta ensi vuoden puolella,näillä näkymin työajat 6-14 ja 14-21.30, jännittää kuinka arki luonnistuu mutta yritän olla sitä vielä murehtimatta:)

    VastaaPoista
  2. Itse tein kolmivuoro työtä, mutta mies pääsi klo 16 pois töistä. Mutta minulla saattoi olla pitkiä aikoja etten nähnyt lapsia.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista