keskiviikko 7. lokakuuta 2015

4 kuukautta ja pohdintoja imetyksestä

Pepillä oli eilen 4 kk neuvola, aika on vierähtänyt nopeaan. Pianhan vietetään jo 6 kk kemuja!

Tämä 4 kuukautta tai sanotaanko 3 kuukautta on mennyt hyvin. Peppi on tyytyväinen vauva, silloin kun perustarpeet on tyydytetty. Huutosirkuksen saa helposti aikaan jos ei tarjoa syliä kun sen tarve on tai ympärillä on liikaa virikkeitä. Pahinta tällä neidillä on se sekunnissa iskevä nälkä. Pepistä en ole oppinut lukemaan nälän ensi ilmaisuja. Kun nälkä yllättää alkaa kunnon ilmahälytys raikumaan. "Tänne sitä maitoa ja äkkiä!" Ja huuto loppuu sillä sekunnilla kun pullon tuttiosa on suussa.

Itseäni ehkä harmittaa eniten se, että imetys jäi muutamaan viikkoon. Tiedän, että se on pienin murheista, verrattuna siihen missä tilassa Peppi oli muutaman viikon ikäisenä. Uskon, että kaikkia naisia tämä asia jää jollain tasolla aina vaivaamaan. Siksipä ihmettelen niitä henkilöitä, jotka jaksavat vielä tänäkin päivänä tulla moralisoimaan pulloruokkivaa äitiä joko ihan suoraan tai epäsuoraan. Uskon, että Suomessa jokainen nainen tietää, että äidinmaito on parhainta ravintoa lapselleen.Tästä imetyskuvasta seuraavana päivänä makasi Peppi jo teholla hengityskoneessa ja kaiken maailman piuhoissa kiinni. Onneksi jäi kuitenkin lyhyestä taipaleesta jokin muisto :)


Itse en lähtenyt mukaan taaperoimettäjän epäsuoraan moralisointiin tuossa yhtenä päivänä. Päätin olla se aikuinen, joka ei provosoidu. Hän tuli viereeni imettämään taaperoansa kun ruokin Peppiä. Hän hölpötti lapselleen " Eikä tissi olekkin hyvää, tissi on parasta, tissi on parhainta mitä äiti voi lapselleen tarjota". Joo, aika hämmentynyt olo tuli. Mutta pidin suuni kiinni ja ostin potutukseen suklaata :D

Itse kannatan avoimesti imetystä ja koen riemua muiden onnistuneista suorituksista. Itse Pepin sairaalassa oloaikana tein paljon, jotta maidontuotanto olisi pysynyt yllä. Minua neuvottiin niin imetystuesta kuin lähipiiristä, mutta se pohjaton pelko, stressi ja unenvaje ja kaikki muut sillä hetkellä pinnalla olleet asiat korjasivat voiton.

Mutta se pienoinen mutta, välillä kun johonkin asiaan hurahtaa täysillä mukaan voi tulla vauhtisokeus. Tämä vauhtisokeus aiheuttaa näitä ylilyöntejä, jotka sitten leimaavat porukkaa puoleen ja toiseen. Joten toivonkin te pulloruokkijat, jotka koette näitä syyllistäviä imetyshörhöjä, antakaa sen valua toisesta korvasta ulos. Nämä imetyshörhöt eivät edusta mitään imetystuen verkostoa, he vain ovat vauhtisokeita, he ovat yksittäisiä henkilöitä omine mielipiteineen. Joskus voi heille kertoa, että heidän puutuminen asiaan sattuu, koska he eivät tiedä juuri sinun taustoja.

Mutta loppuviimein kaiken tärkeintä on, että lapsi saa ravintoa, läheisyyttä ja rakkautta. Korvikkeella oleva lapsi tarvitsee paljon syliä, tarjoa syliä, lämpöä ja läheisyyttä. Vaikka imetys ei onnistu voi silti lapsen kanssa kölliä ja nauttia läheisyydestä.

Korvikkeella oleva Peppimme on kasvanut hyvin, joten voi todeta, että maidoton korvike toimii. Suluissa 3 kk mitat. Paino 7690 g ( 7090 g), Pituus 65,9 cm (63,2 cm), py 41,1 cm ( 40,3 cm).

Tästä tekstistä tuli aikamoinen sekametelisoppa, mutta toivottavasti saitte jostain selvää.

Tukekaamme toisten äitiyttä kehumalla ja kannustamalla, ei tuomitsemalla <3

5 kommenttia:

  1. Ai että! Joku uskaltaa kirjottaa tästäkin aiheesta moralisoimatta ketään. Korvikkeellakin kasvaa yhtä lailla kun tissimaidolla. Ihan sama, mitä muut sanoo. Ja niinku kirjotit, pulloruokintaan on monenlaisia syitä, jotka eivät kuulu muille. Niistä saa puhua, jos haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti imetyskin koetaan kaikkien tiedoksi, kuinka usein lapsi syö, kuinka vanhaksi aiotaan imettää jne. Ehkä kaikki asiat ei vain kuulu kaikille :) Meitä on moneen junaan ja kaikille on paikkansa :)

      Poista