tiistai 9. elokuuta 2016

Suolioireisen maitoallergikon kaksi pelastajaa

Pepillä diagnosoitiin 2 k:n iässä maitoallergia, oireita oli jo aiemmin, mutta diagnoosin saaminen vaati paljon työtä. Onneksi ei luovutettu vaan uskottiin, että me osaamme lukea lapsemme oireita.

Pepillä todettiin lopulta suoliston olevan käymistilassa ja siitä alkoi lehmänmaidoton elämä. Ilman lehmänmaitoa on helppo olla, onneksi olen ennen lapsia elänyt vege ja vegaani vuosia, joista on tietotaito tallella.

Suolioireinen maitoallergia vaatii Pepillä pidemmän toipumiskauden. Alkuajan antibiootit, korvatulehduskierteeseen saadut antibiootit ja lehmänmaidosta kovia kokenut suolisto vaatii aikaa ja tukea.

Meillä parhaimmaksi suolistoa tukevaksi tuotteeksi on osoittautunut Biolatte Orginal-L valmiste (aikaisemmalta nimeltään Biolatte bb). Kyseinen probioottivalmiste on myös aikoinaan saanut esikoisen suoliston kuntoon.


"Tuote sisältää vauvoille luontaista ja kliinisesti tutkittua Bifido bacterium Bb-12 maitohappobakteeria, sekä kolmea muuta vahvaa ja ihmisspesifistä bakteerikantaa. Original-L ei sisällä allergisoivia ainesosia ja voidaan antaa jo heti vastasyntyneelle. "

Iso peukku, ainakin meiltä :) 

Toinen valmiste on tullut hiljattain käyttöön. Erikoiskorvike ei enää maistunut Pepille ja siirryimme kauramaitoon. Kauramaitoakin menee sen verran vähän, ettei kalsiumin määrä täyty. 

Löysin työpaikkani valikoimasta Puhdas+ Kalsiumsitraatti 600 mg tuotteen, jossa ei ole mitään muuta, ei täyteaineita, ei lisäaineita. Nimensä mukainen tuote. Myöskin Facebookin Allergialapset vertaistuki -ryhmässä monia suosituksia saanut.

Näillä kahdella pienellä lisällä saadaan kalsiumin määrä täyttymään ja suolisto toimimaan oikein.

Meillä nämä kaksi tuotetta on päivittäisessä käytössä. Molemmat jauhemaisina ovat oivia viileän kaurajugurtin tai hedelmäsoseen joukkoon sekoittaessa. Itse pidän huolen, että probioottiasiat ovat kunnossa, sillä suolistosta alkaa se vastustuskyky.


Oletteko tarkkoja, että probioottiasiat ovat kunnossa antibioottikuurien aikana ja jälkeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti