keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Tuli valvottua viime yö, mutta mistä syystä...

Eilen en päässyt ajoissa nukkumaan. Arkisin olen asettanut ajan itselleni, että pää on painettuna tyynyyn viimeistään 22.30-23.00. Onneksi molemmat lapset nukkuvat läpi yön, joten yöunille tulee mittaa tarpeeksi. Nahkavekkarit kun heräävät viimeistään 6.30 joka ikinen aamu, olit sitten aamuvuorossa, iltavuorossa tai vapaalla.
Eilen jouduin valvomaan, onneksi syynä ei ollut tyypilliset lasten hampomiset, korvatulehdus, kuume, oksennustauti tai möröt. Tarkoitukseni oli lasten mentyä nukkumaan katsoa HBO:lta Journey into Dyslexia -dokumentti, joka käsittelee lukihäiriötä ja menetelmiä niistä selviytymiseen.

Jostain ihmeen syystä etsin dokumenttia väärästä paikasta ja valikkoon ilmestyi Pride and Prejudice/ Ylpeys ja ennakkoluulo ehdotuslistalle. OOOH! Colin Firth, Mr. Darcy! Oooh suit you sir! Ja en enään kokenut ongelmaa mitä katsoa tv:stä.

Pian tv-ruudun kautta mielihyväkeskukseni sai 6 jakson ajan dopamiinia tasaisena virtana. Ensin asetin rajaksi, että vain kaksi jaksoa, mutta jokaisen jakson jälkeen huomasin takalistoni olevan edelleen tiiviisti nojatuolissa kiinni.

Olen katsonut tuon BBC:n tuottaman tv-sarjan valehtelematta 5 kertaan ja jokainen kerta se saa saman tuloksen aikaan. Naismaisen huokailun, hyvän olon tunteen ja ikuisen kaappiromantikon koukuttumaan reiluksi viideksi tunniksi paikoilleen. Mikä ihme tässä sarjassa on se, joka tekee siitä niin hyvän? Enhän yleensä pidä romanttisista elokuvista tai tv-sarjoista. Saan puistatuksia katsoessani jenkkisiirappisia rakkauskomedioita. Käsitys naistenilloista elokuvineen ja jäätelöinen, ei ei ei! Katselen mielummin hyviä ja laadukkaita dokumentteja, kauhua, zombeja tai pohjoismaisia synkkiä poliisisarjoja.

Ylpeys ja ennakkoluulo sarjassa on tosi taitavat ja lahjakkaat näyttelijät, mahtavat roolihahmot ja klassinen juonenrakenne. Ehkä näinkin yksinkertainen kaava vaan pureutuu jonnekkin ja syvälle. Ja kieltämättä Colin Firth on ainoa syy, minkä takia olenkin katsonut muutamaan otteeseen Bridget Jones elokuvat. Colin tulee aina olemaan minulle Mr. Darcy Ylpeydestä ja ennakkoluulosta.Kahden aikaan yöllä laahustin makuuhuoneeseen ja painoin pääni tyynyyn ja huokasin, oi Mr. Darcy!


Iskeekö sinuun tämä tv-sarja? Lounasta hakiessani läheisestä rekkamiesten ruokalasta kysyi paikan omistaja, onko lapset valvottaneet minua kun pyysin silmäpussieni alta sammion kahvia mukaani. Kerroin syyksi Mr. Darcyn ja jäimme juttelemaan sarjasta useammaksi minuutiksi, huokaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti