keskiviikko 24. elokuuta 2016

Onnea on työpaikka, joka joustaa

Työelämän ja lapsiperheen arjen yhdistäminen on ajoittain erittäin haastavaa. Haastavaa, vaikka työpaikallani voidaan joustaa hyvinkin pitkälle jos on tarvetta.

Siksi itse olen tyytyväinen, että kohdalleni on osunut työpaikka jossa neuvola ja lääkärireissut saa sovittua kivuttomasti. Myös työpaikalle saa tulla vierailemaan lasten kanssa. Nemi on ollut kerran tekemässä työvuoronkin kanssani. Pepin kanssa se olisi vielä mahdotonta.

Sunnuntaina suoritimme lasten kanssa aamusta ulkoilua työpaikkani lähellä. Peppi söi lounaansa työpaikan kahvihuoneessa ja lapset katselivat työkaverini vapaana olevalta koneelta Teletappeja kun itse valmistelin oman vuoroni alkamista. 3 minuuttia ennen puhelinlinjojen avaamista saapui mieheni omasta työvuorostansa ja nappasi lapset kotiin päiväunille. Kätevää, muksujen ei tarvinnut lainkaan mennä hoitoon.



Nemi ei olisi halunnut lainkaan lähteä kotiin. Hän haluaa usein mennä käymään "satamassa" kaakaolla eli työpaikallani. Ei mikään ihme, toimistossa on iso nalle, säkkituoli, selätin jossa on kiva pyöriä ja se tärkein eli kahviautomaatti mistä saa kaakaota. Kaikkea kivaa siis lapsen mielestä, varmasti ns jännä paikka.

Sitä en taas osaa yhtään sanoa, että tietääkö Nemi mitä minä työkseni teen. Epäilen, että ei vielä hahmota kunnolla. Kysyin asiaa häneltä ja vastaus oli " Puhut puhelimessa ja kerrot nimesi ja sitten kirjoitat tietokoneella."

Koska itse lukeuden työpaikkani vanhinpien joukkoon ( meillä on aika nuorta porukkaa siis töissä) on nyt alkanut myös muille kertymään lapsia  kotinurkkiinsa. Pian "hyvisläisiä" lapsia on pienen päiväkotiryhmän verran! Joskus haaveilemme omasta hoitajasta työntekijöiden lapsille :D Pitäisi suorittaa tarkat laskelmat tulisiko moinen järjestely halvemmaksi kuin nykyisten päivähoitomaksujen maksaminen.

Huomenna on vapaapäivä töistä, suuntaamme Pepin kanssa kuulotestiin Tyksiin. Aika on juurikin päiväuniaikaan, että riemua on varmasti luvassa :D


2 kommenttia:

  1. Voi kuinka kuulosta unelma työpaikalta <3
    Usein on viime aikoina käynyt mielessäni miten jaksaisin töissä (lapsi valvotuttaa toisinaan) jne.
    Onneksi on myös tuollaisia työpaikkoja olemassa :)

    VastaaPoista
  2. Tiedän tunteen :) Itselläni on ollut pari paikkaa missä käyn heittämässä keikkaduunia mihin voi lapset tuoda mukana ja parhaimmillaan siellä on seuraakin :) Se on "helppoa" kun pystyy joustamaan. Hieno homma!

    http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista