keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Pikkeliinassa piipahtamassa

Tänään aamupäivästä uhmattiin sadepilviä ja lähdettiin Pepin kanssa vaunuttelemaan kohti Pikkeliinaa. Oran tavarakoriin olin sullonut kasan pieneksi käyneitä kestovaippoja, jotka jatkavat elämäänsä vaippavuokraamon käytössä.

Perille päästiin kastumatta ja puoli tuntia etuajassa. Pikkeliina sijaitsee Turussa Martin kaupunginosassa osoitteessa Tiilentekijänkatu 9. Tavallisen myyntipäivän tilalla oli esittelyssä Pikkeliinan tavallisen valikoiman lisäksi Greendealin tuotteita ja Luonkos yrityksen kosmetiikkapajojen esittelyä. Greendealin Markus tuntee luonnonkosmetiikan ja ekologiset pesuaineet jopa pelottavan hyvin :D Markus mielellään vastaileekin luonnonkosmetiikkaan ja ekologisiin pesuaineisiin liittyvissä kysymyksissä mm Facebookin kestovaipparyhmässä. Jos itsellä menee sormi suuhun suht tuttujen aineiden kanssa, tiedän että Markukselta tulee aina todella hyvä ja kattava vastaus.

Luonkoksen (apua taipuuko se oin? )toimintaa pyörittää aivan todella ihanan energisen puuhakas Miia. Luonkosin kosmetiikkakursseilla valmistetaan itse omat ihanat voiteet ja muut herkulliset hemmottelut. Aivan todella mahtava idea vaikka pikkujoulu tai Tyky-päiville tai muuten arjen ihanaksi luksushetkeksi.

Pikkeliinassa Peppi viihtyi ensin vaunuissa nukkuen ja herättyään ja maidon juotuaan Tulan kantorepussa ihmetellen. Ja ihmeteltävää riitti ja niitä ihania värejä ja ääniä.



Itse haalin mukaan Greendealiltä vauvan puhdistusliinoja, fluorittomat hammastahnat meille aikuisille ja marjanmakuisen lasten hammastahnan Nemille.  Pikkeliinan valikoimista tarttui pari Tuttimaakarin zorb-imua kissa- ja pöllökuosilla, 12 kpl Design House Oy   Hellapuun kestovanulappuja, Pikkeliinan taskuvaipan ja kaksi tiimaimua ja lahjapussukan. Lahjapussukasta löytyikin Nemille hiuspinni, sormus, pieni kännykkäkoru ja ihana ruususaippua.



Pikkeliina on ehkä "kaukana" keskustasta, mutta todellakin käymisen arvoinen paikka. Ei kestovaippailijalle on tarjolla pesuaineita, luonnonkosmetiikkaa, ihania tiskirättejä, ompelupalvelua ja ties vaikka mitä. Pienessä liikkeessä on kotoinen ja lämmin tunnelma.






Niille, jotka eivät Turkuun pääse Pikkeliinaa ihmettelemään, on tarjolla nettikauppa. Tässä yksi pienyritys, jonka valmistamia ja jälleenmyytäviä tuotteita itse suosittelen ns kiinavaippojen tilalle. Tässä taloustilanteessa on todella oiva väli suosia suomalaisia pienyrityksiä. Laatu tosin maksaa, mutta se myös kestää :)

Suositko sinä paikallisia, suomalaisia, pienyrityksiä vai saneleeko hntalappu aivan kaiken?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti