keskiviikko 12. elokuuta 2015

Vauhdikas kolme vuotias

Heart Pumps Diesel- blogissa kirjoitettiin hetki sitten subjektiivisen päivähoidon oikeudesta. Olen kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla, ei lasta kokopäivähoitoon, mikäli perheen tilanne ei sitä oikeasti vaadi. Näitä syitä voi jokainen itse punnita, loppuviimein aina niin, että se on hoidossa olevan lapsen etu.

Itse päätimme ottaa esikoisen pois päiväkodista äitiyslomani ajaksi, en nähnyt tarpeelliseksi käyttää päiväkodin tarjoamaa hoitomuotoa. Hyvänä vaihtoehtona on meillä leikkipuistotoiminta. Esikoinen on nyt käynyt leikkipuistossa kolme kertaa ja on ollut tyytyväinen saamaansa leikkiseuraan. Aikaa on kerralla vietetty puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Maksimi aikahan on kolme ja puoli tuntia.

Leikkipuistotoiminta on siitä oiva ratkaisu, että sinne ei tarvitse joka päivä mennä jos vaikka tulee muuta menoa. Puistossa leikitään, muut toiminnot suoritetaan kotona. Aamupäivälle on helppo sijoittaa asioinnit, jotka sujuvat helpommin ilman taaperoa. Eniten koemme leikkipuistotoiminnan tarjoavan lapsellemme mahdollisuutta päästä leikkimään ikäistensä parissa. Puistoilun jälkeen on ruoka ja päiväunet kotona.



Kaiken muun kivan lisäksi on puistotoiminta edullista. Turussa se kustantaa 27 euroa kuussa ja ei vaikuta mahdollisiin kodinhoidontukiin lainkaan. Raitista ilmaa ja leikkiseuraa taaperolle, vanhemmalle pientä lepohetkeä, vaikkakin se saattaa loppuviimein ollakin pikkuisen vauvan kanssa kotona hyssyttelyä.

Täältä siis iso peukku leikkipuistotoiminnalle, joka ei vie kenenkään työssäkäyvän tarvitsemaa hoitopaikkaa lapsellensa päivähoidosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti